Tájékoztatás - Változik a háziorvosi ügyeleti ellátás

Tisztelt Kislángi Lakosok!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. május 13. 0:00-órától új helyszínen, új szolgáltató, a Sárréte Központi Orvosi Ügyelet Közhasznú Nonprofit Kft., látja el a háziorvosi ügyeleti feladatokat településünkön.

A Polgárdi Központi Ügyelet 2021. május 12. éjfélig látja még el a feladatokat, azután ott már ügyeleti ellátást a kislángi lakosok nem tudnak igénybe venni.

Az új ügyelet központja Káloz település lett, mivel az újonnan csatlakozó települések számára is ez volt a legkedvezőbb és a társult 6 település (Káloz, Kisláng, Sárkeresztúr, Sárosd, Sárszentágota, Soponya) így egyezett meg.

Kisláng Község Önkormányzata a csatlakozás mellett döntött az alábbi indokok alapján.

Az ellátás átszervezésével, az érintett települések saját tulajdonú ügyeleti ellátást szerveztek meg, melynek köszönhetően jobb rálátása lesz az önkormányzatoknak az ellátásra. Az ügyelet megszervezésénél törekedtek az önkormányzatok, hogy a településeken praktizáló háziorvosok aktív részvételével történjen az ellátás, hiszen mégis csak jobban ismerik a helyi háziorvosok a helyi betegeket. Az ellátás átszervezésekor településünk tekintetében figyelembe vettük még, hogy a polgárdi és az enyingi ügyeleti ellátás átszervezés alatt állt, valamint azt a tényt is, hogy a jelenlegi csatlakozó települések tekintetében az ellátottak létszáma, valamint az ellátotti terület megfelelhetően kezelhető legyen az orvosi ügyeletben részt vevő egy orvos számára.

Továbbá az új önkormányzati ügyeleti ellátás megszervezésével költséghatékonyabban, nem profit orientáltan tartható fenn az ellátás, mint ha egy külső szolgáltató látná el.

A minőségi ügyeleti ellátás biztosításához Kálozon kialakításra került az ellátáshoz szükséges megfelelő infrastruktúrával, kellő alapterülettel rendelkező új rendelő is, mely a Szent István tér 5. szám alatt található a településközpontban, a Faluház és az Autóbusz állomás mellett.

Kérem a tisztelt lakosságot, hogy az új ügyeleti elérhetőségeket, telefonszámot és címet jegyezzék fel.

A holnapi naptól a csatolt tájékoztatót minden háztartásba papír alapon is eljuttatjuk.

További információk, hírek, tájékoztatók:
https://sarretekozpontiugyelet.hu/

Tájékoztató - Sárréte Központi Orvosi Ügyelet (PDF)

Tájékoztató a háziorvosi ügyeleti ellátás változásáról (PDF)

 

 

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását.

 

Kisláng, 2021. április 28.

 

Rumpler Tibor sk.
polgármester