Kislángi Nyugdíjas Egyesület

Bemutatkozik a Kislángi Nyugdíjas Egyesület

A Kislángi Nyugdíjas Egyesület 1996. november 18-án alakult 63 fővel, Kugler Antalné „Lujzika” vezetésével. A Daloskör 1997-ben alakult meg, melynek jelenleg is vezetője Baranyai Istvánné „Marika”. A jelenlegi Daloskör létszáma 16 fő. Ehhez a létszámhoz minden évben csatlakozott egy-egy nótás kedvű énekes. Sajnos több énekes társunkat elszólította az égi énekkar.

Az Egyesületünk jelenlegi létszáma 16 fő. Lujzika halálát követően, Horváth Lajosné „Babi” lett az Egyesület vezetője, majd 2005 óta, jelenleg is Kiss Ferencné „Marika” tölti be az elnöki tisztséget.

Énekkarunk sokat szerepelt a „Kortárs Nyugdíjas Ki mit Tud?” részvevőjeként, ahol különböző kategóriaidíjakat kaptunk. Fellépői voltunk a Közép-Dunántúli Regionális Nyugdíjas Találkozónak, amelyet Csopakon tartottak minden évben. A szomszéd falvak nyugdíjasaival baráti viszonyt tartunk fenn. Minden évben szervezünk egy-egy szép, kellemes délutánt, ahol is dalokkal, táncokkal, finom vacsorával tesszük vidámmá az együtt eltöltött délutánt. A Kislángi Falunapoknak is állandó résztvevői vagyunk. Tagjai vagyunk a nyugdíjas szervezetek közül az „Életet az Éveknek” Fejér Megyei Szövetségének. Részt veszünk az Anyák napi, Idősek Világnapja, karácsonyi ünnepségeken, ahol a székesfehérvári polgármester köszönti az időseket. Minden évben kirándulunk, ahol hazánk csodálatos tájait járjuk be. Külföldi utunk során pedig az adott ország szépségeivel kutúrájával ismerkedtünk meg. Névnapokat, születésnapokat negyedévenként ünnepeljük. A Fejér Megyei Szövetség 2023-ban Nádasdladányban tartotta rendezvényét, ahol a kastélyt, templomot néztük meg és egy szép délutánt töltöttünk el együtt (500 fő). Szeretnénk, ha csatlakoznának hozzánk a nyugdíjasok, vagy azok, akik szeretnének velünk kapcsolatba lépni. Egyesületünk minden második hét kedden 16.00 órakor tartja a találkozóját. Szeretettel várunk mindenkit!

 

Nyugdíjas Egyesület tagjai

Kiss Ferencné elnök