Tájékoztatás

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy „A veszélyhelyzet kihirdetéséről” szóló 478/2020.(XI.3.) Korm. rendelet 1. §-a értelmében Magyarország Kormánya 2020. november 04. napjától az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A 2020. március 11-én 15:00 órától 2020. június 18. napjáig tartó tavaszi veszélyhelyzet tapasztalatai alapján az alábbiakra hívom fel a figyelmet:

A ”katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról” szóló 2011. évi CXXVIII. törvény (a továbbiakban: katasztrófavédelmi törvény) 46. § (4) bekezdése szerint veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja.

Tájékoztatom továbbá a Tisztelt Lakosságot, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020.(XI.10. Korm. rendelet 5. §-a, valamint a 12. § j) bekezdése értelmében a Kislángi ÁMK Művelődési Ház, Könyvtár és Faluház 2020. november, december hónapban – egyéb rendelkezés bevezetéséig - ZÁRVA tart.

A Művelődési Házba, Faluházba tervezett RENDEZVÉNYEK, VÁSÁROK 2020. november és december hónapban ELMARADNAK.

A Könyvtárból történő KÖNYVKÖLCSÖNZÉS a következő módon lehetséges:
Telefon: 06/22-435-011
E-mail: kislang.konyvtar@gmail.com

A fentiek további intézkedés bevezetéséig érvényesek!

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a koronavírussal és a veszélyhelyzetben alkalmazott jogrenddel kapcsolatban csak a hivatalos (www.koronavirus.gov.hu) tájékoztatási felületeket vegyék igénybe!

Kisláng települést érintő intézkedéseket Kisláng község honlapján (www.kislang.hu), továbbá az önkormányzat facebook oldalán teszem közzé.

Kérek mindenkit, hogy tanúsítson fegyelmezett, felelősségteljes magatartást, maradéktalanul tartsa be a veszélyhelyzeti szabályokat és fokozottan figyeljen embertársaira.  

Kérem a tájékoztatóban foglaltak szíves elfogadását és betartását.

 

Kisláng, 2020. november 11.

 

Tisztelettel:

Rumpler Tibor sk.
polgármester