Hogyan segít az ügyelet?

Tisztelt Kislángi Lakosok!
 
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. február 1-től településünk is csatlakozik az Országos Mentőszolgálat Fejér vármegyei ügyeleti rendszeréhez. A mellékelt plakáton minden szükséges információt megtalálnak.
 
2024. február 1. napjával Fejér vármegyében is elindul az új, országos központi ügyeleti rendszer, melyet az Országos Mentőszolgálat működtet. Az önkormányzatok orvosi ügyeleti fenntartási feladata megszűnik. Ezáltal a kálozi ügyelet is megszűnik. 
 
2024. február 1. napjától ügyeleti időben a 1830-as központi telefonszámot kell hívni és az ügyeleti diszpécser fogja a betegirányítást elvégezni, ügyeleti autót, vagy súlyosabb életveszélyes helyzetben mentőt küldeni. 
 
Hétköznaponként 16:00-22:00 között és hétvégén és ünnepnapokon 8:00-14:00 óráig a járási központokban, hozzánk legközelebb Enyingen, vehető majd igénybe az orvosi ellátás.
 
Hétköznap éjszakai, 22:00 óra utáni ügyelet, valamint hétvégén és ünnepnapokon 14:00 óra utáni ügyelet pedig Székesfehérváron és Dunaújvárosban lesz.
 
De ami a legfontosabb, ügyeleti időben jelentkező súlyos panasz, tünet esetén ne induljanak el az ügyeletre, hanem feltétlenül hívják a központi 1830-as telefonszámot! 
 
Baleset, más közvetlen, súlyos, életveszélyt jelentő helyzetben továbbra is mentőt kell hívni a 112 hívásával.(Egységes Segélyhívó Rendszer)
 
Kérem tájékoztatásomban foglaltak szíves elfogadását.
 
Kisláng, 2024. január 15.
 
Tisztelettel: 
Rumpler Tibor sk.
polgármester